Jdi na obsah Jdi na menu
 


Avril Lavigne

zpěvačka, herečka

Datum narození:
27.09.1984
Místo narození:
Napanee, Ontario, Canada
Znamení:váhy
Životopis:
Avril není typickou mladou popovou princeznou, ve skutečnosti je přesný opak Britney Spears. Je divoká skejtařka, která má ráda punk-rokovou hudbu.

Avril má mladší sestru a staršího bratra. Se zpěvem začala již ve dvou letech v místním kostelním sboru. V tomto sboru zpívala do svých deseti let. Krátce poté, díky svému pěveckému nadání vyhrála hlavní cenu v soutěži místní rozhlasové stanice. Touto cenou byla cesta do Ottawy, kde si zazpívala duet se slavnou zpěvačkou Shania Twain.

Ve svých 13 letech začala psát své vlastní písně a hrát na kytaru. Brzy poté nahrála na videokazetu své hudební výkony a poslala je několika nahrávacím společnostem. Naštěstí si jí všiml šéf nahrávací společnosti Arista Records Antonio L.A. Reid. Avril proto odjela do Manhattanu v New Yorku, kde z ní chtěl Reid udělat popovou zpěvačku klasického formátu. Ona však chtěla být jiná, chtěla být umělcem, který je spojen s tvořením písní, jež zpívá. Proto se Avril rozhodla odjet na západní pobřeží do Los Angeles. Zde se spojila s vydavatelstvím Nettwerk Managementem a producentem/skladatelem Cliffem Magnessem. To jí nechalo zcela volnou ruku a texty si proto Avril píše sama.

Spolu s Cliffem dokončili singl Complicated, který se stal ihned velkým hitem, jež válcoval žebříčky všech možných hitparád. Tento úspěch byl obrovský a Avril nazpívala debutové album "Let Go" (2002). Pět týdnů po vydání se stalo platinovým a jeho úspěch i nadále rostl.

Avril zpívá se svou kapelou, kterou tvoří bubeník Matthew Brann, bas kytarista Mark Spicoluk, kytaristi Jesse Colburn a Evan Taubenfeld. Své celosvětové turné začala prvními návštěvami Japonska, Evropy a v Austrálie. V roce 2004 produkovala svoje album "Under My Skin", na kterém opět ukázala svůj talent.

Mezi rokem 2005 a 2006 se z drzé punk-rockerky stává velká citlivka a doslova pro někoho ztělesněná Barbie. Avril si totiž obarví vlasy na blond, na dovolené v Benátkách se zasnoubí se svým dlouholetým přítelem Derickem a fotí do modních časopisů. To, co Avril dříve nesnášela se teď stává samozřejmostí a šokovaní fanoušci se nestačí divit. Udájně si je obarvila na blond kvůli životopisnému snímku, kde prý hraje Courtney Love. Většina fanoušků se od ní odvrací a Avril točí více filmy a fotí pro časopisy.

15.7.2006 si Avril Lavigne vzala svého přítele, frontmana skupiny Sum 41, Derycka Whibleyho. Soukromý obřad se konal ve městě Montecito v Kalifornii. Avril byla s Deryckem zasnoubená přesně rok (zasnoubili se na dovolené v Benátkách).

Do kin se v roce 2007 dostává její první film Fast Food Nation, který vypovídá o nezdravém stravování v USA.

17. dubna 2007 Avril Lavigne vydává již své třetí Album, které nese název The Best Damn Thing. Avril tvrdí, že dneska je živá, rocková a hlavně, že je hravá. Z tohoto alba známe již písničku Keep Holding on, či Girlfriend, která nyní válcuje hitparády. Jako další singl vyjde When You're Gone.
Filmografie:
2006 Fast Food Nation (Fast Food Nation) ...Alice
2004 95.8 Capital FM's Party in the Park for the Prince's Trust 2004 ...Performer
2004 New Year's Eve with Carson Daly ...Performer
2003 Weird Al Presents Al-TV ...Interviewee
Diskografie:
Album
2002
2002
Complicated (singl)
2002
Sk8er Boi (singl)
Odkazy:
Kontakt:
Avril Lavigne
Arista Records
6West 57th Street
New York
USA
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek