Jdi na obsah Jdi na menu
 


Datum založení:
2000
Členové:
Patrick Stump (kytara, zpěv)
Peter Wentz (basa)
Joe Trohman (kytara)
Andy Hurley (bicí)
Fall Out Boy je punk rockova kapela(ale spousta lidí si myslí že je to emo kapela což je blbost!) z předměstí Chicaga, která byla založena v roce 2000. Skupinu tvoří Patrick Stump (hlavní zpěvák, kytarista), Pete Wentz(vedlejší vokály, basák, textař), Joe Trohman (hlavní kytarista) a Andy Hurley (bubeník).

Začátky (2002-2004)
Prvně vydala tato skupina v roce 2002 Split EP u nahrávací firmy Uprising Records. Zanedlouho v roce 2003 vydala své debutové album nazvané Fall Out Boy's Evening Out with Your Girlfriend opět u stejného labelu.

Během tohoto období kapela koncertovala v Chicagu a na jeho předměstích. Po vydání prvního alba natočili také první videoklip a to k písni Dead on Arrival, kde se nechali zastřelit. Tento klip poté pustili pouze pár lidem.Musím teda sem napsat že to nebyl moc dobrý klip takovej no..ted mají o dost lepší;-)

Bubeník Andy Hurley se ke kapele připojil až po vydání první desky a také ještě v roce 2003 stihli vydat už své druhé album, které neslo název Take This to Your Grave a vydali jej u nezávislého labelu Fueled by Ramen.

Vydali také pár písní, jednalo se o Grand Theft Autumn/Where is Your Boy a Saturday, které ze hrály už i v rádiích. Album obdrželo zlatou desku. Na toto album navázalo další EP album a DVD nazvané My Heart Will Always Be the B-Side to My Tongue. Byla to také poslední deska vydána u neznámé nahrávací společnosti.

V roce 2003 totiž podepsala skupina svou nahrávací smlouvu s Island Records.

From Under the Cork Tree (2005-2006)
V roce 2005 byla stabilita kapely narušena jelikož basista Peter Wentz se pokusil o sebevraždu a předávkoval se antidepresivními léky. Později pro časopis Rolling Stone řekl, že byl fascinován sebevraždami Iana Curtise a Elliota Smithe. "Bylo těžké přemýšlet o tom a pochopit to, nemohu to nějak vysvětlit, jsem prostě narušený. Byl jsme zmatené dítě. Cítil jsme se jako Peter Wentz, ale vůbec jsem se jako Peter Wentz nechoval".
Píseň 7 Minutes in Heaven (Sedm minut v nebi) je právě o Petrově pokusu o sebevraždu.

3. května 2005 vydali Fall Out Boy své třetí album nazvané From Under the Cork Tree, které debutovalo v USA na devátém místě a v prvním týdnu se jej prodalo přes 70,000 kusů a později obdrželi dvakrát platinovou desku.

První singl z alba Sugar, We're Goin' Down se dokonce umístil na osmém místě Billboard Hot 100 a v hitparádě MTV TRL se dokonce dostal na místo nejvyšší.

Kapela obdržela i nominaci na Grammy Awards jako nejlepší nový umělec.

Infinity on High (2007)
Poslední vydané album Fall Out Boy dostalo název Infinity on High a vyšlo 6. února 2007. Albu předcházel veleúspěšný singl This Ain't Scene, It's an Arm Race, který poprvé předvedli v roce 2006 na American Music Awards. Videoklip měl pak premiéru 19. prosince 2006.
Na novém album Fall Out Boy spolupracovali i s Timbalandem.

Deska debutovala na prvním místě americké hitparády a jen v prvním týdnu se jí prodalo přes 260,000 kusů. Hit This Aint Scene, Its an Arm Race dosáhla v USA i ve Velké Británii na druhé místo, přičemž na Britských ostrovech to bylo doposud nejlepší umístění kapely v kariéře.

18. dubna 2007 se kapela vydala na turné, které skončí 11. června 2007. Fall Out Boy také přislíbili účast na charitativním koncertu Live Earth, který byl 7. července 2007.ObrazekObrazek
Obrazek